| Telif Hakları | Cem Yılmaz | Erotik Hikayeler | MP3 İndir YASAK OLMAYAN ORJİNAL SİYAH CAM VARMI | Açık bilgi paylsım alanı

YASAK OLMAYAN ORJİNAL SİYAH CAM VARMI

YASAK OLMAYAN ORJİNAL SİYAH CAM Güneş ışığına maruz kaldığında kararangözlük camları ilk olarak 1960'ların sonlarında geliştirildi, yaygın olarak kullanılmaya başlanılması ise 1990'lı yıllardaoldu.
tofaş siyah cam
orjinal siyah cam

Bu tip gözlük siyah camları fotokromik veyafotokromatik adı verilen ve yüzde 0,01 ile 0,1arasında gümüş kristalleri ihtiva eden özel camlardan yapılırlar. Kristaller normaldeşeffaf olup son derecede küçüktürler ve gözlük caminabakıldığında fark edilmezler.
Gözlük camlarına bol miktarda Ultraviyole ışın ihtiva eden güneş ışığı geldiği zamankristallerdeki gümüş iyonları etkilenerek gümüş atomlarına dönüşür ve caminiçinde küçük gümüş parçacıklar oluşturmayabaşlarlar. Bu siyah-beyaz fotoğrafçılıktaki partiküllerin oluşumuna benzer vetamamen kimyasal bir reaksiyondur.
Bu gümüş parçacıkları sivri uçlu ve okadar düzensiz şekillerdedirler ki gelen ışığı olduğu gibi absorbeederler, hiçbir rengi yansıtmazlar ve dolayısıylakararırlar.

Gözlük tekrar loş bir ortama götürüldüğünde,gümüş atomları tekrar birleşerek gümüş kristalleri halinedönüşürler ve gözlük camının rengi normale döner.Her iki yöndeki kimyasal reaksiyonlar da çok hızlı cereyan ederler. Eğer fotokromatik camlar tekrar eski haline dönmezlerse fırında kısa süre ile (çerçeveyi eritmeyecek kadar) ısıtılmaları önerilir.
Başlarda gözlük camının tümü fotokromatik olarak yapıllyordu. Tabii kararma olayı da camın kalın olduğu kısımlarda daha koyu, ince kısımlarda daha açık oluyordu. Sonraları merceklerin üzerleri milimetrenin binde beşi kalınlığında kaplanmaya başlandı.
Günümüzde ise merceğin milimetrenin binde 150'si kalınlığındaki kısmı bir banyoya daldırılarak fotokromatik tabaka kimyasal reaksiyon yolu ile merceğin bünyesine işleniyor.
Fotokromatik camlar gördüğümüz ışığa değil Ultraviyole ışınlarına hassastırlar ve reaksiyona girerler. Dolayısıyla Ultraviyole ışınlarını geçirmeyen camların arkasında, arabaların içinde, ortam çok ışıklı da olsa kararmazlar.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Gora İzle | İletişim | Sitemap
Destek : Cem Yılmaz Filmleri | Telif VB... Telif Hakkı © 2013. cem yılmaz filmleri - Tüm Hakkları Saklıdır.. Sitemizde yer alan tüm videolar, kaynak kodları ile video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir videoların hiç biri sunucularımızda yüklü değildir. Hak sahiplerinin iletişim adresimizden talep etmesi halinde UYAR-KALDIR yöntemi işletilerek, istenen içerik iki iş günü içerisinde siteden kaldırılır.