| Telif Hakları | Cem Yılmaz | Erotik Hikayeler | MP3 İndir DOKTORLARNIÇINDIZIMIZEÇEKIÇLEVURUR? | Açık bilgi paylsım alanı

DOKTORLARNIÇINDIZIMIZEÇEKIÇLEVURUR?

DOKTORLARNIÇINDIZIMIZEÇEKIÇLEVURUR? Avrupa ülkeleri içinde feodal düzeni en son terk eden bu ülkede de kalıcı olduğu sanılmaktadır.

Canlılarda yaşama savaşı her zaman enhızlı tepkileri olan türlerin yararına sonuçlandığından, enbasit organizmalarda bile haber alma organları (duyu organları), hareket Organları (kaslar) ve bunlararasındaki ilişkiyi sağlayan organlar, yani sinir sistemi gelişmiştir. Vücudumuzun her yanı sinirlerle örtülü olduğu halde sinir hücrelerinin gövdeleri yalnızca beyinde veomurilikte bulunur. Bütün vücuda dağılmış milyonlarca sinire karşılıkbeyinden ve omurilikten yalnızca 43 çift sinir çıkar. Bunlarmerkezden ayrıldıktan sonra gitgide dallanarak vücudun her yanınadağılırlar.
Refleks bir uyarıya vücudun ani ve otomatik olarak Cevap vermesidir. Örneğin elimiz sıcak bir tencereyedeğdiğinde aniden çekmemiz bir reflekstir.
Reflekslerde komuta omuriliktedir. Beyne bilgi gidebilir ama refleks olayında beyin aktif olarak rol oynamaz.
Bir sandalyeye rahatça oturup bacak bacaküstüne atarken doktor dizkapağının hemen altına, kasi kemiğebağlayan tendona minik lastik bir çekiçle sertçe vurursa bacağınızileri doğru fırlar. Bu reflekste de baldirkaslarındaki duyu sinirleri kasın genişlemesine tepki gösterirler veyeni sinir sinyalleri

oluşturarak kaslara hafif bir basınç uygulandığını ve gerildiklerini omuriliğe iletirler.
Omurilik ise bu basınca dayanabilmesi için kasların kasilması gerektiğini bildirir ve bacak tekrar geri hareket eder. Görüldüğü gibi refleks, beynin denetiminden geçmeksizin, yani beyin devrede olmadan, doğrudan omuriliğin komutlarıyla gerçekleşmiştir.
Diz kapağı refleksinin sınanması özellikle omuriliğin işleyişi konusunda bilgi veren önemli bir tanı yöntemidir. Bu alanda uzmanlaşmış bir doktor basit bir kaç testle sinir sisteminin işleyişine ve ne kadar sağlıklı olduğuna ilişkin pek çok bilgi edinebilir. Çekiçle vurulduğunda bacağın normalden fazla hareket etmesi tümörden kalsiyum eksikliğine kadar birçok hastalığın habercisi olabilir.

Dize çekiçle vurularak yapılan kontrol tek başına tabii ki yeterli bilgi vermez. Doktorlar bir ön bilgi almak için bu çabuk ve kolay testi yaptıktan sonra vücut üzerinde diğer muayene ve kontrollerine devam ederler.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Gora İzle | İletişim | Sitemap
Destek : Cem Yılmaz Filmleri | Telif VB... Telif Hakkı © 2013. cem yılmaz filmleri - Tüm Hakkları Saklıdır.. Sitemizde yer alan tüm videolar, kaynak kodları ile video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir videoların hiç biri sunucularımızda yüklü değildir. Hak sahiplerinin iletişim adresimizden talep etmesi halinde UYAR-KALDIR yöntemi işletilerek, istenen içerik iki iş günü içerisinde siteden kaldırılır.