| Telif Hakları | Cem Yılmaz | Erotik Hikayeler | MP3 İndir KEDİLERİN TUHAF HUYLARI | Açık bilgi paylsım alanı

KEDİLERİN TUHAF HUYLARI

KEDİLERİN TUHAF HUYLARI Suyu, suya girmeyi, yıkanmayı sevmeyen kedilerin balığı niçin sevdiklerine gelmeden önce kediler sudan gerçekten mi nefret eder ona bir bakalım. Kedilerin sudan nefret ettikleri inancı doğru değildir. Mısır'da evcilleştirilmelerinden önce yaşadıkları ortam su kenarları idi.



Su, kedinin tüylerini ıslatır ve bu da kedinin soğuğa karşı olan direncini azaltır. Eğer bulunduğu yerin hava şartlarına göre bu kedi için önemli ise Islanmaktan kaçınır. Sıcak iklimlerde yaşayan aslan, kaplan, jaguar gibi akrabaları sudan kaçınmazlar. Kaplan ve jaguarlar sudaki bir avı veya düşmanı yakalamak için hiç düşünmeden suya atlayabilirler. Soğuk bölgelerde yaşayan kar leoparı gibi akrabaları da gerekirse suya girerler ama derin yerlere yaklaşmazlar.

Kedilerin sudan uzak durmalarının diğer nedenleri, zaten temiz bir hayvan olmaları, biraz kaprisli biraz da tembel olmaları ve suya girmenin menfaatleri açısından bir anlam ve amaç taşımamasıdır. Bir taraflarına su değdiğinde bütün vüCutlarını yalayarak temizlemek zorunda kalmaları da cabası. Aslında kediler de diğer bir çok hayvan gibi suda gayet iyi yüzebilirler. Van ve Ankara kedileri diğer cinslere göre suyu daha çok severler.
Köpekler böyle değillerdir. Sahibi denize birsopa veya küçük bir top attığında onu alıpgeri getirmek için hiç düşünmeden, mutlu bir şekilde suya atlarlar.Karaya çıktıklarında Silkelenerek etraftakilere de duş yaptırırlar. Ne var kisu, köpeklere kedilerden daha fazla zararlıdır.Köpek derisinde ter bezleri yoktur, sadece bol miktardayağ bezi vardır.
Köpekler insanlarda olduğu gibi ısı düzenlemesiiçin terlemezler, ısı ayarını solunum sistemleri ileyaparlar. Çok yıkanırlarsa deri kurur ve çatlar. Belki bu nedenleköpekler suya girdikten sonra tozlu topraklı yerleregidip yatarlar.
Ev kedisinin balık sevmesininyanında kuşlara ve farelere de olan düşkünlüğünün nedenievcilleştirilmeden önce Nil vadisinde balık, kurbağa, küçük kuşlar ve fareleriavlayarak yaşamış olmasıdır. Zaten eski Mısırlılarda kedileri evcilleştirme
düşüncesini yaratan da bu fareyakalamadaki ustalıkları olmuştur.
Günümüzde bile kedinin kuzey Hindistan vegüneydoğu Asya'da yaşayan türleri ırmakların kenarlarındadolaşarak balik avlarlar. Patileri ile balıkları sudandışarı atar, bu arada gerekirse tamamen suya da girerler. Evkedileri, özellikle yavru olanları havuz veya akvaryumlardaki balıklarakarşı aynı eğilimi gösterirler, bu amaçla islanmaktan dapek kaçınmazlar.
Yunanlı tarihçi Siculus eski Mısır'ı anlatırken kedi bakles. larının onları ekmek ve sütlebeslediklerinden, Nil nehrinden getirdikleri balıkları çiğ olarak yedirdiklerinden bahseder.
Günümüz kedilerinin balık merakınınvahşi atalarından gelen genlerden, süt zevkinin ise Mısırlı bakıcılarınyarattığı beslenme alışkanlığından kaynaklandığıanlaşılıyor.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Gora İzle | İletişim | Sitemap
Destek : Cem Yılmaz Filmleri | Telif VB... Telif Hakkı © 2013. cem yılmaz filmleri - Tüm Hakkları Saklıdır.. Sitemizde yer alan tüm videolar, kaynak kodları ile video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir videoların hiç biri sunucularımızda yüklü değildir. Hak sahiplerinin iletişim adresimizden talep etmesi halinde UYAR-KALDIR yöntemi işletilerek, istenen içerik iki iş günü içerisinde siteden kaldırılır.