| Telif Hakları | Cem Yılmaz | Erotik Hikayeler | MP3 İndir FiLLERİN KULAKLARI NİÇİN BÜYÜKTÜR? | Açık bilgi paylsım alanı

FiLLERİN KULAKLARI NİÇİN BÜYÜKTÜR?

Fillerin kulaklarının büyüklüğünün daha iyiişitmeleri ile bir ilgisi yoktur, kulaklar soğutucugörevi yaparlar.
Bilindiği gibi filler çok büyük hayvanlardır vehavanın çok sıcak olduğu bölgelerde yaşarlar. Filinkulaklarında birçok kan taşıyıcı damar vardır. Bunlarsıcak kanı kulağın yüzeyine taşırlar ve sıcaklığın buradan havayagitmesini sağlarlar. Böylece hayvancağız kulaklarını oynatarakkendini serinlemiş hisseder.
Afrika filleri çok az ağaç bulunan kurakyerlerde yaşadıklarından kulakları daha büyüktür. Asya'da özellikleHindistan'da ise fillerin saklanabilecekleri ağaç gölgeleri çok olduğu için oralarda yaşayanların kulakları daha küçük veüçgenimsidir.
fil kulağı

Afrika filleri Asya fillerinden ortalama yüzde 5 dahabüyüktürler.
Bugüne kadar yaşayan filleriniçinde büyüklük rekoru 4,10 metre yükseklik ve 10,7 ton ağırlık ilebir Afrika filine aittir. Fillerde dişler yeme değil de savunmaamaçlı olup Asya fillerindekiler daha ince ve uzun ama daha hafiftirler.
Filin burnu değişikliğe uğrayarak uzamış, yakalayıcıbir
hortuma dönüşmüştür. Bir insanın vücudundaki kasların sayo § 6oo iken bir filin gövdesinde 50.000 kas vardır. İnsanda
86
Merak. Ettikleriniz - 2
kalp tek bir kastanoluşmuşken gülmekiçin 17, suratasmak için ise 43 kasinçalışması gerekir.Yani gülmek daha az yosucudur. Fillerin kaslarının40.000’i hortumda bulunur. Bu horlumu ile fil bir ağacı devirebilir,yerdeki bir topluiğneyi alabilir.
Filleri diğer hayvanlardan ayıranbazı ilginç özellikleri vardır. Örneğin fil zıplayamayantek memeli hayvandır. Ayrıca fil Insanın dışında başı üstündeamuda kalkabilen tek hayvandır.
Filler parmak uçlarınabasarak yürürler, çünküayaklarının geri taraflarındakemik yoktur, bu bölge sadeceyağdan oluşmuştur. Bir günde 30kilometre yüzebilirler, bu aradahortum|arını şnorkel gibikullanarak hava alabilirler. Suyunkokusunu 5 kilometre öteden alabilirler ve birgünde 250 litre suiçebilir
ler. Filler, özellikle Asya filleri sakin veuyumlu hayvanlardır. Ancak bugüne kadar sirklerdeölümcül kazalara aslan ve kap|lanlardan çok filler yol açmışlardır. Fillerin en önemli özelliklerinden birininkendilerine yapılan bir hareketi unutmadıkları olduğusöylenir. Bu inanış tam doğru değildir. Yapılandeneylerde fillerin zor öğrenen amabir kere öğrenince ömür boyu unutmayanhayvanlar oldukları saptanmıştır. Kendisine yapılan kötü birhareketi hiçbir zaman unutmayan hayvandevedir. Kendisini döven kim olursaolsun fırsatını bulduğunda intikamını alır.Dayak yedikten yıllar sonrasahibini öldüren develer görülmüştür. "Devokini' tanımı işte bu ne

denle kullanılır.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Gora İzle | İletişim | Sitemap
Destek : Cem Yılmaz Filmleri | Telif VB... Telif Hakkı © 2013. cem yılmaz filmleri - Tüm Hakkları Saklıdır.. Sitemizde yer alan tüm videolar, kaynak kodları ile video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir videoların hiç biri sunucularımızda yüklü değildir. Hak sahiplerinin iletişim adresimizden talep etmesi halinde UYAR-KALDIR yöntemi işletilerek, istenen içerik iki iş günü içerisinde siteden kaldırılır.