| Telif Hakları | Cem Yılmaz | Erotik Hikayeler | MP3 İndir OSMANLI İMPARATORLUĞU YILDIRIM BEYAZID DEVRİ | Açık bilgi paylsım alanı

OSMANLI İMPARATORLUĞU YILDIRIM BEYAZID DEVRİ

OSMANLI İMPARATORLUĞU YILDIRIM BEYAZID DEVRİ I. Murad'ın I. Kosova Savaşı sonrasında şehit edilmesi üzerine Osmanlı tahtına daha sonraları Yıldırım Bayezid olarakta tanınacak olan I. Bayezid geçti. I. Bayezid, Balkanlar'ın yanı sıra Anadolu'da siyasi birlik sağlama çabasına girişti. Bu kapsamda Aydınoğulları, Germiyanoğulları, Hamitoğulları, Menteşe-oğulları ve Saruhanoğulları beyliklerini topraklarına kattı.
1392'de Candaroğulları topraklarını ele geçirdi. Saltanatı süresince dört kez İstanbul'u abluka altına aldı. Bunlardan üçüncüsünü 1396 yılında yaptı fakat Haçlı ordusunun Niğbolu'ya kadar gelmesi üzerine ablukayı kaldırdı.

Eylül 1396'da yapılan Niğbolu Savaşı'nı kazandı. Savaşın ardından İstanbul'u dördüncü kez abluka altına aldı fakat bu ablukayı da doğuda beliren Timur tehlikesi sebebiyle kaldırdı.Çin'e sefer düzenlemek isteyen ve batısındagüçlübir devlet barındırmak istemeyen Timur, dahaöncelerisavaşarak yenilgiye uğrattığı Karakoyunlu ile Celayirîlihükümdarlarının Osmanlı'ya sığınmasını ve istediği şartların kabul edilmemesini ileri sürerek Osmanlı'ya savaş açtı.
İki ordu, Ankara'nın Çubuk Ovası'ndakarşılaştı.1492'de yapılan Ankara Savaşı'nda YıldırımBayezid,kendisinebağlı Türk beylerinin Timur'un tarafına geçmesinin希eţkişiile* nilgiye uğradı. Oğullarından Mustafa ve Musa ilebirlikteT후 mur'a esir düştü. Yıldırım, 1403'te Akşehir'de vefat etti. Timur, Yıldırım'ın vefatı üzerine Musa'yı serbest bıraktı.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Gora İzle | İletişim | Sitemap
Destek : Cem Yılmaz Filmleri | Telif VB... Telif Hakkı © 2013. cem yılmaz filmleri - Tüm Hakkları Saklıdır.. Sitemizde yer alan tüm videolar, kaynak kodları ile video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir videoların hiç biri sunucularımızda yüklü değildir. Hak sahiplerinin iletişim adresimizden talep etmesi halinde UYAR-KALDIR yöntemi işletilerek, istenen içerik iki iş günü içerisinde siteden kaldırılır.