| Telif Hakları | Cem Yılmaz | Erotik Hikayeler | MP3 İndir DÜNYANIN İLK KAPALI YÜZME HAVUZU | Açık bilgi paylsım alanı

DÜNYANIN İLK KAPALI YÜZME HAVUZU

DÜNYANIN İLK KAPALI YÜZME HAVUZU Yüzmenin tarihi insanlık tarihi kadar eskilere dayanır. Arkeolojik araştırmalar yüzme ile ilgili ilk bilgilerin MÖ 9000 yıllarına kadar dayandığını söylemektedir.
Eski Mısır, Sümer ve Hititler'de yüzmenin pek çok çeşidinin bilindiği ve uygulandığı anlaşılmıştır. Eski Roma ve Yunan uygarlıklarında ise yüzme askeri eğitimle birlikte temel eğitimin bir parçası olarak uygulandı. Eski Yunan'da yüzme yarışları düzenleniyor, Romalılar da hamamlardan ayrı olarak yüzme havuzu yaptırıyorlardı. Daha sonraki yıllarda da yüzme havuzları yapılmıştır.
Dünyanın ilk kapalı yüzme havuzu, Londra'da, 28 Mayıs 1742 günü hizmete açıldı. Daily Advertiser Gazetesi, bu açıllşi şöyle duyurdu:

“Bugün, Goodman's Fields'de, Lemon Caddesi'nde açılan yüzme havuzundan gerçekten zevk alacaksınız. 14 metre uzunluğundaki bu havuz, her gün ılık ve temiz tutulacak. Burada hem yüzmek, hem de yüzme öğrenmek mümkün.Özel öğretmenler, isteyen beyefendilere yüzme dersleri verecekler. Ayrıca, tesiste bir de soğuk su havuzu var. 1 altın veren herkes, bu hizmetlerden yararlanabilecek."ünya'da İlkler
Yoğun bakım üniteleri, hasta bakımının en karmaşık olduğu, teknolojinin en çok kullanıldığı, ekonomik giderin en fazla olduğu ve hastanın yaşamsölüm arasında kaldığı yerlerdir. Yoğun bakım üniteleri, zehirlenme, kalp krizi ve beyin kanaması gibi bazı hastalıklar için de çok yararlı olmuştur.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Gora İzle | İletişim | Sitemap
Destek : Cem Yılmaz Filmleri | Telif VB... Telif Hakkı © 2013. cem yılmaz filmleri - Tüm Hakkları Saklıdır.. Sitemizde yer alan tüm videolar, kaynak kodları ile video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir videoların hiç biri sunucularımızda yüklü değildir. Hak sahiplerinin iletişim adresimizden talep etmesi halinde UYAR-KALDIR yöntemi işletilerek, istenen içerik iki iş günü içerisinde siteden kaldırılır.