| Telif Hakları | Cem Yılmaz | Erotik Hikayeler | MP3 İndir BILDIRCIN | Açık bilgi paylsım alanı

BILDIRCIN

BILDIRCIN 1. Kekliğe benzeyen, kahverengimsi tüylü küçük kuş. (Bil. a. Coturnix coturnix; sülüngiller familyası.) [Bk. ansikl. böl.] —2. Bıldırcın gibi, kısa boylu, dolgunca ve alımlı kız ya da kadın için kullanılır.

—ANSİKL. Buğday bıldırcını yüksek otlar arasında yuva yapan göçmen bir kuştur, Kuzey Afrika’da ya da Güney Avrupa’da kışlar. Daha çok tanelerle, bazen de böcek ve sümüklüböcek larvalarıyla beslenir. Bıldırcının birçok doğal düşmanı vardır; ayrıca insan tarafından yoğun biçimde avlanmaktadır. Kuzey Amerika’daki buğday bıldırcınına benzeyen türler yerleşik yaşar.

—Avc. Açık alanlarda bulunan bıldırcın, tüfekle ve ferma köpeğiyle, ovaların bitki örtüsü ve anızlar arasında avlanır. Köpeklere karşı kendini ustaca savunur, ama düz çizgi biçimindeki uçuşu oldukça yavaştır: bu nedenle ateş etmeden önce, bıldırcının kısa bir süre uçmasına izin vermek yerinde olur.

—Zool. Evcil bıldırcın ya da japon bıldırcını (Coturnix coturnix japónica alttürü), Japonya, Avrupa ve ABD’de yoğun biçimde yetiştirilmektedir. Ya 5-6 haftalık olmuş yavruların semizleştirilmesi ya da yumurta üretimi için yapılan bu beslenmenin başarısı, yumurtanın erken alınmasına, yüksek döl verme oranına ve yavruların hızlı büyümesine bağlıdır. Yavru bıldırcınlar 6 haftalık olunca erginlerin boyuna ulaşır; erkekler 120 g, dişiler 150 g. Bıldırcın yılda en çok 300 yumurta yapar: bu yumurtaların ağırlığı kendi ağırlığının 25 katını bulur. Rengi açık sarı ile koyu kahverengi arasında değişen yumurta kabuğunun üzerinde, her dişinin kendine özgü lekeleri bulunur. Bıldırcın besleme, büyük kuş kafeslerinde ya da salmalarda yapılır.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Gora İzle | İletişim | Sitemap
Destek : Cem Yılmaz Filmleri | Telif VB... Telif Hakkı © 2013. cem yılmaz filmleri - Tüm Hakkları Saklıdır.. Sitemizde yer alan tüm videolar, kaynak kodları ile video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir videoların hiç biri sunucularımızda yüklü değildir. Hak sahiplerinin iletişim adresimizden talep etmesi halinde UYAR-KALDIR yöntemi işletilerek, istenen içerik iki iş günü içerisinde siteden kaldırılır.